FIJN WONEN IN DE BOSTUINEN

De Bostuinen wordt ontwikkeld door Van Wijnen: een solide bedrijf met ruim 2000 medewerkers. We hebben meer dan 110 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van woningen. Doordat we 25 kantoren hebben in Nederland, zitten we altijd dicht bij de projectlocatie, de klant en de leveranciers.

We zijn zuinig op de wereld
Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven. Voor nu én de toekomst. We kijken verder dan de huidige (woon)behoeftes en bouwmogelijkheden en zijn zuinig op de wereld. We ontwikkelen gasloos, energiezuinig en liefst circulair. Als betrokken vakliefhebbers kijken we voorbij de techniek. We luisteren naar woonwensen van toekomstige bewoners en denken graag mee. Als je een woning koopt in de Bostuinen helpt een ervaren wooncoach je stap voor stap bij het maken van de juiste keuzes om jouw droomwoning te realiseren.

Stichting GarantieWoning
Kwaliteit staat bij ons centraal. Naast de persoonlijke begeleiding tijdens het aankopen en bouwen van jouw woning is dit terug te zien in het gebruik van duurzame materialen en een zorgvuldige afwerking. Om je extra zekerheid te geven, draagt Van Wijnen het keurmerk van Stichting GarantieWoning. Zo weet je dat jouw woning en de bijbehorende garantieregeling voldoen aan de vastgestelde criteria en reglementen van Stichting GarantieWoning. Standaard wordt voor de koop het SWK-contract gehanteerd. Meer informatie over deze SWK-garantie wordt verstrekt bij de aankoop van jouw woning.

Fijn Wonen
De bouw en assemblage van de woningen wordt gerealiseerd door een 100% dochter van het Van Wijnen concern: Fijn Wonen. Fijn Wonen is een duurzaam en innovatief woonproduct waarbij de onderdelen van de woningen hoofdzakelijk in de woningfabriek in Heerenveen gemaakt worden. De woningen van Fijn Wonen zijn compleet, comfortabel en worden duurzaam gebouwd. De woningen kunnen in snel tempo gerealiseerd worden en komen als losse elementen aan op de bouwlocatie. Binnen een dag kan er een casco geplaatst worden welke volledig wind- en waterdicht is.

Voor de bouw- en assemblage wordt óók een standaard SWK-contract gehanteerd. Kortom je tekent 2 contracten; één contract met Van Wijnen Projectontwikkeling West voor de koop en levering van de grond en één contract met Fijn Wonen voor de bouw- en assemblage van de woning. De contracten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, dus als het ene contract wordt ontbonden door een ontbindende voorwaarde van bijvoorbeeld het uitblijven van een financiering voor de koper, wordt het andere contract automatisch ook ontbonden.

Dat is Fijn Wonen

De woningen van Fijn Wonen in de Bostuinen zijn volgens een beproefd ontwikkelproces tot stand gekomen. We zetten de voordelen graag voor je op een rij.

  • Snelle bouwtijd 
    Door het slimme productieproces met bouwelementen wordt je huis sneller gebouwd. Al het grote werk wordt in de fabriek gedaan: de ‘bouwstenen’ worden op de bouwlocatie geassembleerd. 

  • Duurzaam
    Alle woningen in de Bostuinen zijn gasloos én energiezuinig. De eengezinswoningen zijn all-electric. Anno nu is dat natuurlijk een must voor elke nieuwbouwwoning en daarom zijn alle Fijn Wonen-woningen standaard BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) met waar nodig 1 of 2 zonnepanelen. Optioneel kun je deze uitbreiden om zo je energielasten naar een minimum te brengen, vaak zelfs tot nul. Uiteraard voorzien wij ook iedere woning van een warmteterugwin (WTW) installatie. Tot slot zijn de woningen uitstekend geïsoleerd: van tocht heb je hier geen last.

  • Hoog afwerkingsniveau
    De basisafwerking is hoog. Dat betekent dat je huis wordt opgeleverd met complete badkamer en vloerverwarming. De keuken kun je na de oplevering van jouw huis laten installeren. Daarin kun je dus volledig je eigen keuzes maken.

  • Overzichtelijke keuzes
    De woningen zijn in basis al heel compleet. De beleving van het wonen wordt echter door iedereen anders ervaren. Hier spelen wij graag op in door jou de mogelijkheid te bieden een aantal keuzes te maken, waarmee je je huis aanpast naar jouw persoonlijke wensen. We hebben een overzichtelijke lijst met vaste opties waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan een uitbouw, een trapkast of extra slaapkamers. Je kunt jouw huis zelf online samenstellen door de opties te kiezen in het klantportaal. 

Benieuwd naar onze woningfabriek?

Neem een digitaal kijkje!